Új jelszó kérése
Oldalunkon már mobilról is kényelmesen rendelhet!
Kapcsolat

Szikla-főnix Kft.

Telefon: +36 20/970-3837

E-mail: info@sziklafonix.hu

Cím: 1084 Budapest, Auróra utca 34.

Közösségi oldalaink
Pinterest twitter twitter flickr youtube

oldal tetejére
Nyitva tartás
Hétfő:14:00 - 18:00
Kedd:14:00 - 18:00
Szerda:14:00 - 18:00
Csütörtök:14:00 - 18:00
Péntek:14:00 - 18:00
Szombat:Zárva
Vasárnap:Zárva
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás

Vásárlási feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Vásárlási feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Szikla-Főnix Kft. (1084 Budapest Auróra utca 34.; továbbiakban: Szolgáltató) és az elektronikus szolgáltatást igénybe vevő vásárló (a továbbiakban: Vásárló) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (továbbiakban: Felek)

 1. Magunkról, általános tudnivalók

1.1. A web áruházat olyan szolgáltatásokkal és lehetőségekkel építettük fel, hogy Vásárlóink minél egyszerűbben megtalálhassák, kiválaszthassák és megvásárolhassák a keresett terméket. A web áruház funkcióit a felmerülő igényekhez igazítjuk, és ezen túlmenően igyekszünk megkönnyíteni és segíteni a vásárlást. A legmegfelelőbb termék kiválasztásának elősegítésére, Vásárlóinknak a lehető legtöbb információt nyújtjuk a kiválasztott termékekre vonatkozóan.

1.2. A web áruházat az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény („Ektv.”) alapján szolgáltatóként társaságunk működteti.

1.3. Társaságunk Ektv 4.§-ban előírt kötelező adatszolgáltatása a 2. menüpontban található.

1.4. Web áruházunk biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent Vásárlóinkra kockázatot, azonban javasoljuk az alábbi óvintézkedéseket: vírus és spyware védelmi szoftverek használata friss adatbázissal, az operációs rendszer biztonsági frissítéseinek telepítése.

1.5 A Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a weboldalra való csatlakozás miatt következett be. Az Vásárlót terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.

 1. Tájékoztató adatok

cégnév: Szikla-Főnix Kft.
adószám: 14182592-2-42
bankszámlaszám: 11708001-20558062
képviselője: 
mobil: 06-20/970-3837
e-mail: info@sziklafonix.hu

 1. Vásárlóinkról

3.1. Web áruházunkban megtalálható bármely áru vásárlója lehet bármely, szolgáltatásainkat igénybe vevő természetes személy, jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet.

3.2. Leendő vásárlóinkat kérjük, hogy első vásárlásuk előtt regisztrálják magukat. A regisztrációval vásárlónk tudomásul veszi a „Vásárlási feltételekben” foglaltakat. A vásárláshoz minden esetben kötelező a regisztráció!

3.3. Ha vásárlónk elfelejti jelszavát, kérésére újra rendelkezésére bocsátjuk. A jelszó átadásából, illetéktelen személy általi felhasználásából eredő károkért a jelszó tulajdonosát terheli a felelősség. A hibás regisztrációs lapok elküldéséből keletkező károkért a szolgáltató nem vállal felelősséget.

3.4 Nagykereskedelmi regisztrációra és vásárlásra azon cégek jogosultak, melyeknek a cégbírósági bejegyzésben telekommunikációs, számítógép hálózat, számítógép, periféria, szoftver kereskedelme vagy ezekhez kapcsolódó tevékenységi kör bejegyzése szerepel.

 1. Regisztráció, megrendelés, vásárlás

4.1 A web áruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon. A Felek közötti szerződés a megrendelő adatlap valamennyi kötelezően kitöltendő mezőjének kitöltését és a beírt adatok ellenőrzését követően jön létre. A felek között ily módon, magyar nyelven létrejött szerződés, írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és annak létrejöttét követő 3 (három) hónapig őrzi.

4.2. Regisztrálni a főoldal bal oldalán található Regisztráció menüpont alatt lehetséges. Az ott található adatlap kitöltésével kerülhet sor a regisztrációra, melynek első részében a felhasználó típus kiválasztása történik meg.

Második részében a felhasználó/vásárló adatainak kitöltése. A regisztráció csak akkor érvényes, ha az űrlapon szereplő adatbekérőket hiánytalanul és a valóságnak megfelelően tölti ki. A regisztráció elküldése után a rendszer automatikus mailt küld az aktiválás megerősítésére a megadott mail címre.

Téves regisztráció esetén a rendszer 2 napon belül törli a meg nem erősített regisztrációkat. Viszonteladó regisztrálásakor manuális elbírálás történik, melynek elbírálási határideje a regisztráció beérkezésétől számított 2 munkanap.

4.3. A Szolgáltatót a Vásárló által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha a Vásárló a jelszavát elfelejti, vagy azt illetéktelenek számára átadja vagy bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik. A hibásan rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után, az adatmódosítás menüpont alatt van lehetőség. Aktív rendelést érintő adatok módosítására az ügyfélszolgálati telefonszámokon, vagy központi e-mail címünkön van lehetőség.

Megrendelést a Szolgáltató a weboldalán keresztül csak regisztrált Vásárlótól fogad el és csak akkor, ha a Vásárló a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitöltötte. A Szolgáltatót a Vásárló által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért, semminemű felelősség nem terheli.

4.4 A beérkezett megrendelést követően a szállító a Vásárlónak 4 munkanapon belül visszaigazolja a szállítási határidőt és az esetlegesen felmerülő postázási költséget. A visszaigazoló e-mailben szereplő megrendelés megerősítésére a Vásárlónak 3 munkanapja van. A megrendelést megerősítő e-mail beérkezését követően érvényes a visszaigazolásban szereplő szállítási határidő.

4.5 A Vásárló a megrendelés leadásával kijelenti, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

4.6 Rendelési és vásárlási lehetőségek:
- Személyesen: 1084 Budapest Auróra utca 34.
- Telefonon: 06-20/970-3837
- Faxon: 
- E-mailen: info@sziklafonix.hu
- Interneten: www.makettek.hu (regisztráció után lehetséges)

4.7 A rendeléshez szükséges adatok:
- Kapcsolattartó neve, telefonszáma és e-mail címe
- Számlázási adatok
- Szállítási adatok
- a megrendelni kívánt termékek pontos neve, cikkszáma és a rendelni kívánt mennyiség

 1. Jogi és e-környezet

Web áruházunkból történő vásárlásokat az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény Ektv. továbbá a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.5.) Korm.rendelet, a fogyasztóvédelemről szóló 1997.évi CLV. törvény, valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959.évi IV.törvény szabályozza.

 1. Árak

6.1. Web áruházunkban feltüntetett valamely szolgáltatásunk akkor ingyenes, ha az külön feltüntetésre kerül, ellenkező esetben annak igénybe vételéért minden esetben az ott feltüntetett ellenértéket kell a vásárlónak megfizetni. Társaságunk szabadon élhet az árváltoztatás jogával. Az árváltozások akkor lépnek életbe, amikor a web áruházban online megjelennek. A közölt árak az ÁFA összegével (bruttó) feltüntetésre kerülnek. Az árak minden esetben a Magyar Köztársaság törvényes fizetőeszközében kerülnek megállapításra. A közölt árak a házhoz szállítás költségeit nem tartalmazzák! Az akciós árak mindig a készlet erejéig, illetve az akció időtartamáig érvényesek!

6.2. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a web áruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő „0” Ft-os vagy „1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a vásárló elállhat vásárlási szándékától.

 1. Fizetési feltételek

Készpénzes fizetés: Készpénzes fizetésnek számít az áruátvételkor kiegyenlített (utánvét is), illetve a székhelyen személyesen átvett készpénzben kiegyenlített vásárlás.

Utánvét: Kiszállításkor az áru ellenértéke a postásnak készpénzben fizetendő. A készpénzfizetési számlát a csomag tartalmazza. /Készpénzes ár/

Előre utalás: A megrendelést követően a szolgáltató átutalásos számlát állít ki, ennek másolatát e-mailben eljuttatja a megrendelőnek. Amikor a fizetendő összeg megérkezik a szolgáltató bankszámlájára, a szolgáltató intézkedik a megrendelt termékek kiszállításáról, a számla eredeti példányát pedig a csomag tartalmazza.

Átutalás: Ez a fizetési mód csak viszonteladóink számára elérhető. Új viszonteladói ügyfelek esetében a szolgáltató az első 5 megrendelésnél a szállítással egyidejű készpénzes fizetést alkalmaz, majd az üzleti kapcsolat elmélyülésével a Vásárló kérésére lehetőség van banki átutalásos fizetésre is, mely a megállapított hitelkeret összegéig, valamint előre megállapodott határidővel történik. Amennyiben egy Vásárlónak lejárt, kifizetetlen számlája van, annak kiegyenlítéséig csak készpénzes fizetéssel szolgálja ki a szolgáltató. Késedelmes fizetés esetén a szolgáltató a törvényben előírt értékű késedelmi kamatot számolja fel!

 1. Személyes áruátvétel

Vásárlóinknak lehetőséget biztosítunk a megrendelt termék(ek) székhelyünkön történő személyes átvételére, az alábbi feltételekkel: Cégünk közvetlen értékesítést nem végez, vagyis nincs üzlethelyiségünk, tehát megrendelésre ebben az esetben is szükség van. Az áru beérkezése után minden esetben értesítjük Vásárlóinkat az átvétel idejéről. Székhelyünkön csak készpénzfizetést áll módunkban elfogadni, a bankkártyával való fizetést technikai okok miatt egyelőre nem tudjuk biztosítani, de a fejlesztés a terveinkben szerepel. Személyes átvételre kizárólag csak ügyfélfogadási időben van lehetőség. Ügyfélfogadási idő: előre egyeztetett időpontban.

 1. Házhoz szállítás feltételei és díjai országosan

9.1. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely ha nincs külön jelölve, az általános forgalmi adót már tartalmazza. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét.

9.2. A Terméknek a megrendelést követő visszaigazolásban meghatározott határidőre történő leszállítása érdekében a Szolgáltató köteles mindent megtenni, ami az adott helyzetben tőle elvárható. A szállítási határidő betarthatóságának elősegítése érdekében a Vásárló köteles minden tőle elvárható segítséget megadni.

9.3. A szállítási költséget a megrendelt termék(ek) értéke, súlya, térfogata egyértelműen meghatározza. Ebből következően a szállítási költség lehet automatikusan a rendszer által generált, illetve speciális esetben a visszaigazolással egyidejűleg árajánlatban foglalt.

A Szolgáltató speciális szállítási besorolásba teszi mindazon megrendeléseket, melyek súlyuk (100 kg feletti), térfogatuk (1m3 feletti) miatt egyszerű postai úton nem kézbesíthetőek. Ilyen esetben a rendelés visszaigazolással együtt a szállítási költségről árajánlatot küld, melyet a Vásárló visszaigazolásával elfogad és megrendel.

Futárszolgálati küldeményként szállítható megrendelésekre vonatkozó szállítási költségek:

0 kg - 5kg: 1 000 Ft + ÁFA (bruttó: 1 290 Ft)

5 kg - 20kg: 1 512 Ft + ÁFA (bruttó: 1 920 Ft)

20kg - 30kg: 2 102 Ft + ÁFA (bruttó: 2 670 Ft)

30kg - 50kg: 2 823 Ft + ÁFA (bruttó: 3 585  Ft)

50kg - 100kg: 5 374 Ft + ÁFA (bruttó: 6 825 Ft)

100kg feletti rendelés esetén egyedi árképzés (speciális eset)

9.4.Utánvétes fizetési mód választása esetén a szállítási költség plusz 157,5 Ft + ÁFA (bruttó: 200 Ft) többletköltség kerül meghatározásra és kiszámlázásra. Ez vonatkozik mind a speciális és nem speciális körbe tartozó rendelésekre egyaránt.

A Szolgáltató a termékek és rendelések speciális kategóriába való besorolás minden jogát fenntartja.

9.5 A szállítási költséget a számlán külön sorba tüntetjük fel.

 1. Jótállás, Szavatosság, Garancia

10.1. Web áruházunk kizárólag jó minőségű, hibátlan termékeket forgalmaz. Az egyes termékek forgalmazása mindenben megfelel a hatályos magyar jogi előírásoknak. Az általunk eladott termékekre biztosítjuk a vásárláskor hatályban lévő jogszabályokban előírt szavatosságot és jótállást (a Polgári törvénykönyvről szóló, többször módosított 1959. évi IV. törvényben és az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) számú kormányrendeletben foglalt). A garanciális igényt az ügyfélszolgálatnál kell bejelenteni. A termékekre érvényes garancia időtartama a weboldalon, a termék adatlapján van külön feltüntetve. A garanciális időtartam érvénybe lépésének kezdete, a számla kiállításának dátuma.

10.2. 72 órás cseregaranciával élhet a vásárló, ha a rendeltetésszerű használatot a meghibásodás akadályozza. A kereskedőnek jogában áll a vásárolt termékkel kapcsolatos jelzett hibát felülvizsgáltatni a szakszervizzel, és abban az esetben, ha a hiba a nem rendeltetésszerű használatra vezethető vissza, a javítási költség a vásárlót terheli.

 1. Árutájékoztató

11.1. A web áruházban minden forgalmazott áru képe és lényeges tulajdonságait feltüntető termékleírása – ha van ilyen – az áru használatára vonatkozó speciális utasítás, illetve az áru használatával járó esetleges veszélyekről szóló tájékoztató megtalálható.

11.2. A forgalmazott termékek – ahol ezt a hatályos jogszabályok előírják – magyar nyelvű árutájékoztatóját és használati utasítását az áruhoz mellékeljük. Ha véletlenül nem kapná kézhez az áruval együtt a kötelező használati utasítást, azt azonnal – mielőtt az árut használatba veszi – jelezze ügyfélszolgálatunknál és pótoljuk.

11.3. Amennyiben a web áruházunkban található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban a portálon közölteknél több információra van szüksége, kérjük, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

 1. Ügyfélszolgálat

Cégünk a vásárlói igények kielégítésére ügyfélszolgálatot működtet, amelyet a Vásárlók a következők szerint érhetnek el:

Ügyfélszolgálati iroda helye: 
Ügyfélszolgálat nyitvatartás:

Telefon: 
Mobil: 06-20/970-3837 
Weboldal: www.makettek.hu
E-mail: info@sziklafonix.hu

 1. Vásárló elállási joga, módja következményei

13.1. Amennyiben vásárlónk természetes személyként regisztrált/vásárolt, a szerződéstől számított 8 (nyolc) munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Ennek módjáról a Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezik. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia a Szolgáltató címére. A szolgáltató kizárólag új állapotú (sérülésmentes, hiánytalan tartalmú) termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Az elállás joga attól a naptól kezdődően gyakorolható, amikor a vásárló az árut átvette. Az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatos költségek a vásárlót terhelik. Web áruházunk az áru ellenértékét legkésőbb az elállást követő 30 (harminc) napon belül téríti vissza.

13.2. Vásárlónk nem gyakorolhatja az elállás jogát: olyan áru értékesítése esetén, amely a vásárló személyéhez kötött, illetve amelyet a vásárló kifejezett utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza, hang-, kép- illetve számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetén, ha a csomagolást a vásárló már felbontotta. 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet 5. §-ban foglaltak szerint. Az elállási jog gyakorlása során a megrendelő jóhiszeműen köteles eljárni, az elállási jogát rendeltetésének megfelelően köteles gyakorolni, ezen jog gyakorlása nem vezethet a joggal való visszaéléshez a megrendelő részéről (Polgári törvénykönyv 5. §.).

 1. Az e-szerződésről

14.1. Az e-szerződés megkötésének, illetve magának a szerződésnek a nyelve magyar.

14.2. A szerződéskötéshez szükséges, egymásra épülő technikai lépéseket a rendszer automatikusan kínálja fel vásárlóinknak. A folyamatot a vásárló a megrendelés elküldéséig bármikor megszakíthatja. A megrendelés elküldését megelőzően vásárlóinknak lehetősége nyílik az általa bevitt adatokat ellenőrizni és az esetleges adatbeviteli hibákat javítani. Vásárlónk által elküldött megrendelés szerződéskötésre irányuló jognyilatkozatnak minősül. Az e-szerződés akkor jön létre, amikor a megrendelés általunk történő visszaigazolása a vásárló partnerünkhöz általa hozzáférhetően megérkezik. Amennyiben ez a megrendelés elküldésétől számított 48 órán belül sem érkezik meg, partnerünk mentesül az ajánlati kötöttség alól.

14.3. A megrendelés és a visszaigazolás útján létrejött e-szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, amit a web áruház iktat és archivál, mely az esemény kezdetétől fogva minimum 3 hónapig hozzáférhető.

14.4. A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben tárgyalások által nem rendeződnek a vitás kérdések, akkor a szerződő felek értékhatártól függően a Pesti Központi Kerületi Bíróság, illetve a Fővárosi Bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.

14.5 A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

 1. Szerzői jogok, adatvédelem

15.1. A web áruház oldalain található összes adat, információ és a honlap design-ja, felépítése a honlapon látható formában szerzői jogvédelem alatt áll. Ezen elemek jogtulajdonosi hozzájárulás nélküli felhasználása a szerzői jogok megsértése miatti jogkövetkezményekkel jár.

15.2. Az ügyfelek adatainak kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény mindenkor hatályos rendelkezései az irányadóak. A rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, azokat harmadik félnek nem adja ki. Társaságunk a web áruház üzemeltetőjeként az oldalak használata során, betartja a vonatkozó adatvédelmi törvények és rendelkezések előírásait.

15.3. A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyílvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 29. §-a szerint - az adatvédelmi biztos által bejegyzett adatok:
Bejelentés dátuma: 
Adatkezelő: 
Az adatkezelés megnevezése: vevők adatainak kezelése
Nyílvántartási azonosító:

 

Kapcsolódó dokumentumok:

 

1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről

1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelmérl és a közérdek adatok nyilvánosságáról

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről

2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefügg szolgáltatások egyes kérdéseiről

 

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.